10 fiatalító stílustipp 40 feletti nőknek

Fiatalabb kinézet botox, ráncfelvarrás és szilikon nélkül? Igen! 10 divat tipp következik, melyek segítségével sokkal fiatalabbnak tűnhetsz!

A mondás szerint mindenki annyi éves, amennyinek érzi magát. Ez kétségtelen. De ez lenne minden? Dehogy! Menjünk ennél tovább!

Annyi idős vagy, amennyinek öltözöl!

Tény, hogy bizonyos fiatalos divat darabok, mint például a haspóló és a mini short tényleg csak a tini lányokon állnak jól! Felejtsük is el ezeket! 35-40 felett már más trükkökhöz kell folyamodnunk, ha fiatalosabb hatást szeretnénk elérni az öltözködésünkben.

Íme, 10 ötlet, melyek segíthetnek ebben:

  1. Világos és vidám színek

Köztudott, hogy a fekete és a többi sötét szín öregít. Viseljünk minél több natúr, pasztell vagy arcunkhoz, hajszínünkhöz passzoló vidám színt.

Vigyázat! A talpig bézs, világosbarna szett idejét múlt és idősebbnek mutat a korunknál.

c194981d963ca4616b7c4688a170acf0.jpg

  1. Stílustörés

Sok nő gondolja úgy, hogy 40 környékén a legjobb biztosra menni az öltözködésben. Tetőtől talpig összeillő, tökéletes szettet visel, stílusban passzoló kiegészítőkkel.

Ami szép ugyan, de unalmas!

Legyünk bátrabbak és törjük meg a tökéletességet! A hétköznapokon válasszunk például elegáns nadrághoz, ceruza szoknyához bőrdzsekit vagy egyberuhához laza sneaker cipőt.

1.jpg

  1. Egy darab, hangsúlyos ékszer

Nem csak a sminkelésben, az ékszerviselésben is szabály: a kevesebb néha több! Válasszunk EGY különleges darabot. Legyen a nyaklánc VAGY a fülbevaló hangsúlyos. A fülbevaló-nyaklánc szettek (különösen gyöngyből) öregítenek és ódivatúak.

negyvenlettemblog_1.jpg

  1. Legyen egy komolyabb darabunk!

Bizonyos kor felett már nem kell feltétlenül a legújabb trend szerinti darabokat keresni. Ami jól mutat egy 19 évesen, néha egy dupla annyi idős nőn akár nevetségessé is válhat. Gondoljuk át, hogy a kinézett cipő, felső vagy táska mennyire illik a stílusunkhoz, mennyire passzol a már meglévő ruhadarabjainkhoz. 

Klasszikus darabok, mint például egy fehér blúz, elegáns táska sok mindenhez illenek, hosszabb ideig divatosnak számítanak, így ha tehetjük, invesztáljunk be egy drágább példányba.

3_1.jpg

 

  1. Divatos darabok és klasszikusok párosítása

A nagyon fiatalos, legutolsó divat szerinti tetőtől talpig modern szett 35 felett már inkább az ellenkező hatást hozhatja, mintsem fiatalosnak tűnne. A teljes klasszikus öltözet szintén. Blézer-szoknya, kosztüm modernebb kiegészítők nélkül bizony elavult!

Ha tetszik a laza farmer, nyúljunk érte bátran, de vegyünk fel hozzá például kasmír pulcsit vagy selyem inget. 

5.jpg

  1. Tökéletes méretű, kényelmes és alakformáló fehérneműk

Régóta tudjuk, hogy nem csak kényelmi szempont a megfelelő méretű és formájú melltartó megtalálása. Kevesebben ismerik azonban a különféle alakformáló body-kat, bugyikat. Pedig némelyik kifejezetten csinos, szexi. Nem csak a Bridget Jones féle ”nagyibugyik” léteznek!

A jól kiválasztott fehérnemű optikai segítséget nyújthat, emel, ahol kell, takar, amennyit szükséges.

6.jpg

  1. Csak a bő holmik? NE!

Ha tetőtől talpig bő ruhákkal próbáljuk eltakarni a problémásnak gondolt testrészeinket, könnyen tűnhet az összhatás slamposnak. Gondoljuk végig, mit szeretnénk valóban takargatni? A fenék rész vagy a felsőtest tetszik kevésbé?

Bővebb fazonú nadrághoz, szoknyához válasszunk szűkebb felsőt és fordítva. Ha lazább pulóvert, felsőt szeretünk inkább viselni, párosítsuk szűkebb fazonú nadrággal, szoknyával.

7.jpg

  1. A szemüveg is lehet divatos, érdekes!

Ha látásunk megromlott és nem bírjuk a kontaktlencsét, akkor bizony nem marad más, mit egy jó szemüveg! 40 felett sokan minél kevésbé feltűnő, lehetőleg nagyon egyszerű stílusú szemüveget választanak. Pedig pont a klasszikus, egyszerű fajták öregítenek a kinézetünkön.

Válasszunk inkább különleges, stílusos, érdekes keretet és tekintsünk rá épp olyan kiegészítőként, mint a táskánk vagy a cipőnk.

8_1.jpg

  1. Csak kényelmes darabok!

Fontos, hogy bármit is viselünk, az mindig tökéletesen kényelmes legyen és felszabadultan mozogjunk benne egész nap. Tini lányoknak még elnézhető, ahogyan egész nap húzgálják, helyreigazítják a mini szoknyájukat, vagy épp bizonytalanabb a járásuk egy magasabb sarkú cipőben. 40 felé ez már igen csak kínos lehet! Magas sarkú cipőt csak akkor hordjunk, ha teljesen problémamentesen, biztos lábakon járunk benne.

Egyébként célszerűbb a tűsarok helyett a telitalpú fazonokat vagy egy modern bakancsot választani. Könnyebb őket viselni és akad köztük néhány igazán divatos, szép darab is.

9.jpg

  1. Felejtsük el az egyszínű szetteket!

Minél idősebbek leszünk, annál unalmasabbnak hat, ha teljesen egy színből állítjuk össze az öltözékünket. Válasszunk ki egy valamit, aminek teljesen eltér a színe a szett többi darabjától!  Legyen ez egy feltűnő piros, sárga vagy más különleges szín.

Fontos: csak EGY darab legyen feltűnő mintájú vagy színű!

10.jpg

Fotók: Pinterest

 

Címkék: divat