Miért akarnak a középkorú férfiak fiatal nőket maguk mellé?

idos_ferfi_fiatal_no.jpg

 

Sokan álmodoznak az ideális társról. Akinél minden stimmel, aki úgy tökéletes, ahogy van.

40 éves kor felett sok férfi számára az a bizonyos tökéletes társ csakis mutatós, csinos nő lehet. Ez érthető is. Ki ne álmodozna egy dekoratív partnerről? Legyen kedves, vidám, szexi!

A lényeg azonban nem csak ennyi! A hölgy legyen nagyjából 15-20 évvel fiatalabb!

Nem ritka látvány: idősebb, őszes halántékú, jól szituált férfi, oldalán a fiatal, csini barátnővel. Sok középkorú pasi álmainak netovábbja egy ilyen felállás.

De miért akarnak a középkorú férfiak fiatal lányokkal ismerkedni?

Életközépi válság vagy kapuzárási pánik?

E témában sok cikket írtak már, több nyelven olvashatunk szakértő véleményeket is.  Többek között Hugo Schwyze-ét, aki a pasadenai egyetem professzora. Szerinte: „annak, ha idősödő urak maguknál kizárólag jóval fiatalabb nőket választanak, csak kis mértékben oka a szex. Nagyobb részt inkább a vágyról van szó, hogy az urak megnyugtassák magukat, hogy még megvan bennük az a bizonyos valami. Ami tulajdonképpen nem más, mint a férfias dolgok összessége: vonzerő, fiatalság, életerő, de legfőképpen a képesség maga…hogy még képesek egy sokkal fiatalabb nő érdeklődését felkelteni. Megmutathatják környezetüknek, de legfőképp önmaguknak, hogy még kellenek, még nem túl öregek”

Ez tehát nem kiút lenne a Midlife crisis-ből, hanem egyszerű kompenzálás?

Ha megvan a lehetőség, azaz talál magának fiatal társat, akkor miért ne tenné?

Elsőre ez a helyzet végtelenül izgalmas. A férfiak a fiatal nőben értékelik a spontaneitást, a természetességet, azt a vitalitást, mellyel a már elszürkült hétköznapokba visszahozzák a színt. A fiatal hölgy erotikus bája, a szex, a kapcsolat kezdetén mindent felülír. Egy ideig legalábbis biztosan. De semmilyen csoda sem tart örökké.

Mint minden kapcsolatban, itt is elérkeznek egyszer az egyszerűbb hétköznapok. Előbb-utóbb felszínre kerülnek a gondolkodásbéli, vágybéli különbségek. Mások az életcélok, a szórakozás fogalma sem feltétlenül takarja ugyanazt a dolgot két különböző generációból való embernek.

Az energikus barátnővel tartani kell a tempót! Ez pedig hosszútávon bizony stresszes tud lenni. Az idősebb férfi gyakran érzi úgy, hogy szívesebben töltené az estét pihenéssel, nyugalomban, míg a fiatalok folyton tele vannak ötletekkel, állandóan mennének, programokra vágynak, szórakozásra, társaságra. Az ilyen fajta kapcsolat sokszor komoly kihívást jelent!

Őszintén Uraim: mit várnak egy sokkal fiatalabb társtól?

Például mi történik, ha az idősebb úr egyszer csak lebetegszik? Vajon a csinos, fiatal hölgy az orvosi vizsgálatokra is kísérgetni fogja? Mert sajnos ilyen az élet. 40, 50 év felett már nem minden tökéletes. Az emberi test egyszerűen öregszik. És sajnos akkor is, ha partnerünk sokkal fiatalabb.

Legtöbbször azt gondolják a férfiak, hogy egy olyan nővel megjelenni, aki az érettségijük évében született, vagy épp csak pár évvel idősebb a saját lányuknál, az összes barátjuk szerint irigylésre méltó dolog. Valójában nem biztos, hogy minden barát irigykedik. Vannak, akik szerint ez egyszerűen az, aminek látszik: önigazolás. Az öregedés elől való menekülés, a fiatalságba való visszatérésre tett próbálkozás.

Vajon működhet a dolog hosszútávon is?

Ha valaki egyedülálló, középkorú férfi és úgy gondolja, kalandokat szeretne, élvezni az életet, még szerezhet magának pár csodás évet. Egy jóval fiatalabb társ mellett bizonyára nem fog unatkozni.

De vajon jó ötlet-e egy évek óta tartó házasságot, vagy kapcsolatot is felrúgni egy kezdődő kapcsolat miatt, pusztán azért, mert az új partner egy több évvel fiatalabb hölgy?

A statisztikák szerint az ilyen esetekben a férfiak nagy százaléka mondja azt, hogy nem érte meg és valójában visszacsinálna mindent, ha tehetné. Mert az újdonság varázsa is elmúlik, a fiatal nő is csak egy nő, elvárásokkal, vitákkal. Az egyszerű hétköznapok is eljönnek, a fiatal kedves tempója fárasztó, kevés a közös érdeklődési terület, a jövő kép sem egyezik.

Természetesen az sincs kizárva, hogy a felek megtalálják a számításaikat a kapcsolatban a nagy korkülönbség ellenére is. Hiszen itt is csak az a fontos, hogy mindkét fél azt kapja, amire vágyik. Ez teljesen kortól független és minden tartós kötelék alapja.

Kérdés az, hogy ki mire vágyik?

Mert sok éven át együtt élni nem lehet szerelem, szeretet, az egymás iránti tisztelet és bizalom nélkül. Ezek az alapvető emberi igények. Legbelül mindenki erre vágyik.

A jó szex és az anyagi biztonság ezek nélkül csak egymásnak nyújtott ideiglenes örömforrások.

Ez azonban már nem kérdés.

Ez tény.

Címkék: párkapcsolat