Az ideális nő, avagy mire vágynak a férfiak a kapcsolataikban?

negyvenlettem_ideal.jpg

Legutóbbi posztom arról szólt, hogy mit akarnak a nők, mire is vágynak valójában a kapcsolataikban.

A kérdést megválaszolására több forrás és vélemény állt rendelkezésemre, mivel magam is nő vagyok, mindamellett amolyan „jó hallgatóság” típus. Gyakran előfordul, hogy hosszabb beszélgetésekbe bonyolódunk a barátnőimmel vagy a család különböző korú hölgy tagjaival.

És hát a nők szeretnek beszélni!

Végül a saját gondolataim és eme női eszmecserék alapján született meg a cikk.

Fent említett írásomhoz több hozzászólás is érkezett. Uraktól legfőképp, akik igencsak bírálták a nők elképzeléseit és beállítottságát az ügyben, hogy mit várnak, mit szeretnének megkapni a férfiaktól egy kapcsolatban.

Érkezett egy kérdés: „Érdekes írás. Ennek tükrében nagyon kíváncsi lennék arra is, hogy a 40 -es nők mit gondolnak, mire van szüksége egy férfinak a párkapcsolatban.”

Tényleg, mire? Első gondolatként csak annyi jutott eszembe: „Szex és nyugalom?”

Kétségtelen, hogy mindkét dolog örömet okoz a férfiaknak, de azért ennyire nem lehet leegyszerűsíteni a kérdést. Női körben kielemeztük tehát ezt a témát is. Nézzük meg, hogy a 35 feletti nők szerint

Mire vágynak a férfiak a kapcsolataikban? Milyen tulajdonságokkal bír az „álomnő”?

A külső igenis fontos!

A mondás is úgy tartja: „a külső megfog, a belső megtart.”

Mind a nők, mind a férfiak esetében lényeges, hogy a másik vonzónak tűnjön a szemünkben. A férfiak vizuális típusok. Kortól függetlenül fontos, hogy a nőt ápoltnak, csinosnak és magabiztosnak lássák.

És nem csak a kapcsolat elején!

Hölgyeim, hozzuk magunkat formába és maradjunk is benne!

A nő legyen kedves és jószívű

A férfiak szeretik a kedves, jóindulatú nőket.  Akik tudják, mit akarnak, határozottak, mégis cselekedeteiket az empátia és a jó szándék vezérli.

Legyünk hát kedvesek, jószívűek! De ne tűnjünk gyermeki módon naivnak, határozatlannak! Az elesett, már kisebb gondok miatt kétségbe eső, folyton segítségre, megmentésre szoruló nők (bár mellettük a férfi egy darabig valóban férfiasnak érzi magát) hosszabb távon fárasztják és menekülésre ösztönzik az erősebbik nemet.

Fontos, hogy mi van a fejben

A vonzó alak, szép arc, előnyös öltözék és kedvesség képes megdobogtatni egy férfi szívét, de még közel sem garancia arra, hogy ennyitől már a közös jövőt tervezgesse a nővel.

A férfiaknak is igényük van a beszélgetésekre. A nő pedig annál vonzóbb, minél érdeklődőbb, minél több olyan témához hozzá tud szólni, ami őket is érdekli.

Ne várjuk hát a férfiaktól, hogy hősiesen meghallgassanak minket, az összes női témánk iránt mutassanak végtelen érdeklődést, akkor, ha mi ezt nem nyújtjuk nekik! Természetesen nem kell sem autószerelő mesterré vagy computer zsenivé válnunk, sem sportszakértővé képezni magunkat, de az senkinek sem árthat, ha figyelmes hallgatóságként megtudja mit jelent az a szó, hogy „les” vagy miért jobb az i7-es laptop az i3-asnál.

A nő is legyen figyelmes

A nők szeretik a meglepetéseket. Ez köztudott. Néha egy-egy szál rózsa, csak úgy, kedvességből. Azt gondoljuk, milyen romantikus! Egy kis spontán ajándékkal is képesek a férfiak levenni minket a lábunkról.

Nos, a férfiaknak is jólesnek a figyelmességek. A kedvenc ételük elkészítése, vagy egy hirtelen ötlettől vezérelt, spontán szex kellemes meglepetés lehet számukra.

Vigyünk mi is romantikát a kapcsolatba, lepjük meg! Szeretik és értékelik, ha néha a nő kezdeményez!

Egy csepp féltékenység

Nem, nem a kiabálós, telefonba turkálós, nyomozgatós, gyanúsítgatós féltékenység az, ami a férfiak szemében vonzó. Épp ellenkezőleg! Ezzel remekül elüldözhetőek.

Az a fajta, egészséges féltékenység vonzó számukra, ami épp csak annyit jelent, hogy tudják: fontosak a nő számára. Ami mondjuk egy félig vicces, félig komoly mondatban, odaszólásban mutatkozik meg. Jelentőséggel bír, de nincs eltúlozva! Semmiképp sincs eltúlozva!

Az igazi bizalmas társ

A férfiak erősnek, magabiztosnak, minden problémát megoldani képesnek mutatják magukat. Hiszen a férfiaktól ezt várjuk.

Azonban ők sem mindig ilyenek. Nekik is vannak problémáik, gyengeségeik, még ha nem is beszélnek róla. Egy társ, akinek bármit elmondhatnak, aki előtt teljesen önmaguk lehetnek, akivel megbeszélhetik a problémáikat, valódi érték számukra. De csak ha a férfi tudja, hogy ezek a témák nem jutnak azonnal mások tudomására is!

Nem jó döntés azonnal barátnőt, anyukát, bárkit hívni és elmesélni az előző esti gondokat, mert a férfiak nem szeretik azt érezni, hogy „kibeszélik” őket. A bizalmas témák, de még a viták is maradjanak otthon, ne adjuk tovább, fogjuk vissza magunkat, ha késztetést érzünk a kielemzésére!

A szabadság

Mindenkinek igénye van bizonyos mértékű szabadságra akkor is, ha tartós kapcsolatban él.

A nőknek is jó olykor „csajos estéket” tartani, női dolgokról beszélgetni a barátnőkkel, nevetgélni, kikapcsolódni.

Miért ne tehetnék a férfiak is ugyanezt?

Sok nő lát ebben mégis problémát, nem igazán örülnek, ha a férj elmenne a szomszéddal egy sörre vagy összefutna pár régen látott baráttal. Nem ritkán az ilyen találkozók végül családos találkozóba mennek át, mert a feleségek úgy gondolják, legjobb lesz, ha csatlakoznak ők is a férfiakhoz.

Az ilyesfajta férfias találkozók, a közhiedelemmel ellentétben, alapvetően nem a csajozásról szólnak. Persze, hogy szóba kerülnek a nők is, de a férfiak is képesek az őket érdeklő egyéb dolgokról egy-két ital mellett hosszabban társalogni. És ők is élvezik.

Hagyjunk nekik teret, menjenek és kapcsolódjanak ki „férfiasan”! Aki csajozni akar, az úgyis talál rá módot bármikor.

És ne feledjük: ha azt mondjuk: „menj csak, érezd jól magad!”, akkor hagyjuk, hogy ez így is legyen! Semmi hívogatás, semmi üzenet!

Nyugalom

Filmekben láthatjuk, hírekben hallhatjuk, hogy némely férfiak olyan dolgokra vállalkoznak, mint gyalogosan átkelni egy sivatagon, vagy Alaszkában kutyaszánt hajtani napokig egy verseny miatt.

Teljesen egyedül!

Ilyenkor mindig megfordul a fejemben, hogy hogyan tudnak napokig, hetekig, sőt néha még hosszabb ideig is létezni úgy, hogy nincs kihez szólniuk?

Igen, nekünk, nőknek talán nagyobb kihívás lenne a fenti kalandokban a beszélgetés, a társaság hiánya, mint a természet elemeivel való küzdelem. Mi egyszerűen unatkoznánk, ha nem lenne senki velünk, akivel megoszthatjuk a gondolatainkat, akivel kielemezhetjük a helyzetet. Kell, hogy legyen valaki, akihez szólhatunk.

A férfiak ebben nem látnak problémát. Nekik néha igenis kielégítő a saját gondolataik világa.

Sőt, néha pont erre van szükségük! Teljesen beszéd nélkül, társaság nélkül elvonulni és valamit szerelgetni, egy számítógépes játékot játszani, vagy éppen magányosan egy tó partján ülni, bámulni a vizet, mondván „a horgászásnál nincs jobb dolog!”.

Ne vegyük hát rossz néven, ha olykor szeretnének csak úgy, önmagukban lenni!

Ettől még nem vagyunk számukra kevésbé fontosak, nincs semmi különösebb bajuk sem. Csak lazítanak.

Kevesebb kritika, több elismerés

Saját bevallásuk szerint a férfiak nagy része úgy érzi, hogy bármennyire igyekszik az élet több területén is jól teljesíteni, kihozni önmagából a legjobbat, mégis mindig van valami, ami a nőknek nem megfelelő, amit hiányolnak, amivel nem elégedettek. Úgy gondolják, hogy a nők azt várják, az ő elképzeléseik szerint legyen egy férfi tökéletes. Azaz, nem elég, ha anyagi biztonságot nyújt, legyen romantikus is, nem elég, ha hűséges, legyen szórakoztató is. És legyen lovagias, jó szerető, barát, csodás apa, kiváló beszélgetőpartner. És így tovább.

A tökéletes férfi nem létezik. Ahogy tökéletes nő sem.

Lássuk be, túlzás lenne minden általunk elképzelt pontnak megfelelő férfit találni! És vajon szükség van arra egyáltalán?

Nézzük inkább azokat a dolgokat, amelyek miatt büszkék lehetünk rájuk. Mert megbízható, mert tökéletes apuka, mert jól és sokat dolgozik. Hozzuk a tudtukra, hogy ezekért a tulajdonságaikért nagyra tartjuk őket.

A hiányosságokról beszélgethetünk, de ne követelőzzünk. Egy kevésbé romantikus, vagy éppen kevésbé beszélgetős férfi még lehet főnyeremény, az élet más területein kiváló.

Szeretni a szexet

Végül, de nem utolsó sorban: az a bizonyos testiség.

Ha a kérdés az, hogy milyen az ideális nő, mit akarnak a férfiak, akkor természetesen kihagyhatatlan pont.

A nőknek nagyon fontos a pozitív visszajelzés, hogy szépek, kívánatosak.

A férfiaknak is!

A férfiak is arra vágynak, hogy tudják: kellenek, vonzóak és izgatóak.

Kezdeményezzünk bátran és gyakrabban, legyünk nyitottak a változatosságra, igyekezzünk fenntartani az izgalmat, tartsuk fenn a szenvedélyt vagy hozzuk vissza a kapcsolatba, ha sok év után kissé eltűnőben lenne.

 

 

Így látják tehát a nők azt, hogy mire van szükségük a férfiaknak, mit keresnek a kapcsolataikban, milyen az ideális nő.

Összegezve: csinos, kedves, okos, figyelmes, épp csak egészségesen féltékeny, bizalmas társ, szabad és nyugodt mellette a férfi, nem követel, nem elégedetlenkedik, hanem dicsér, szereti a szexet és még jó is benne.

 

Tökéletes nő nagyon kevés van. Ha egyáltalán van. Mint ahogy tökéletes férfi sem létezik, csak majdnem tökéletes.

Épp ezért legyünk igazságosak, és ne várjuk a másiktól, hogy minden elképzelésünknek megfeleljen, ha mi magunk sem vagyunk hibátlanok!

 

Címkék: párkapcsolat