Gálaruha mizéria: Medveczky Ilona nyerő és kész!

Azt hiszem, nyugodtan kijelenthetjük, hogy aki legalább egy cikket látott, olvasott az idei Story-gáláról, annak egészen biztosan megakadt a szeme Medveczky Ilona különleges ruháján.  Ha érdekli az olvasót a gála, ha nem, az tény, hogy belépője a bál legvitatottabb témája lett.

Ha még lenne valaki, aki nem látta: a Borsonline cikkét itt találva bepótolhatja.

De miért is olyan megosztó ez a nem mindennapi öltözék?

Talán túl szexi? Igen, valóban sokat megmutat viselőjéből.  De vajon akkor is ilyen sok negatív hozzászólás született volna, ha nem ő, hanem bármelyik, csinos, huszonéves celeb választotta volna az estére?

A kommentelők a gáláról írt cikkeknél vagy a Facebook-on azonban nem csak azért bombázzák kritikáikkal a táncművésznőt, mert keveset hagyott a fantáziára. Nem! Azért mert felvett egy cseppet sem visszafogott darabot ÉS tette mindezt 76 évesen!

Igen, elsőre meghökkentőnek tűnik. Valóban. De ha jobban belegondolunk:

Miért ne tehetné?

Az alakja igazán irigylésre méltó.

Főképp, ha tudjuk hány éves. Remekül tartja magát, kitűnően és elegánsan mozog a magas sarkakon is. Biztos vagyok benne, hogy sokan vagyunk nők, akik szeretnénk így kinézni majd hetven felett. Én legalábbis szeretnék.

Láthatóan jól érzi magát ebben a ruhában.

A fent említett cikkben azt mondja az általa elutasított tervező kreációjáról: „ A ruhája rövidítette a nyakam, a fűző előre állt, a hosszú uszállyal pedig nem tudtam volna mit kezdeni egy ilyen eseményen. Nem akartam, hogy mindenki rajtam nevessen, mert alkalmatlan az öltözékem…”

Ebből azt a következtetést vontam le, hogy a fő hangsúlyt arra helyezte: kényelmesen és fesztelenül érezze magát az este folyamán.

A cikk képeit látva így is lett. Vidám, felszabadult és még mindig hihetetlenül hajlékony.A ruha pedig valóban nem akadályozza ennek megmutatásában.

Itt megjegyzem, hogy a fiatal tervező által elkészített kék színű estélyi szerintem gyönyörű. Más persze látni, és megint más egész este viselni. 

A kritikák szerint „már túl öreg ehhez” és „nem tud méltósággal megöregedni”.

Mert vannak ugye a sok helyen olvasható „mit ne mutassunk meg magunkból negyven felett?” vagy „mit hordjunk és mit ne bizonyos kor után?” típusú cikkek, posztok, egyebek, melyekkel tele van az internet.

Kérdés az, hogy kellemesebb látvány-e, avagy jobb társaság-e bárki attól, hogy megfelel (legalábbis öltözködésben) az általános elvárásoknak?

Miért elítélendő, ha valaki egyszerűen azt veszi fel, amiben úgy érzi: igen, ez én vagyok, ebben tetszem magamnak a legjobban, ez illik az egyéniségemhez, ebben vagyok felszabadult és jókedvű?

A legfontosabb, hogy magunknak feleljünk meg. Aki önmagával összhangban van, aki jól érzi magát a bőrében, azt mások is vonzónak, pozitívnak fogják látni.

Attól, hogy valaki elmúlt negyven, vagy akár ötven éves, még szórakozhat, élheti úgy az életet, úgy ahogy neki tetszik. Sőt megmutathatja akár a szép lábait is, vagy ne adj Isten kicsit többet.

Igen, negyven felett is vannak csinos nők, fiatalos férfiak. 

Negyven, ötven, vagy hatvan felett is van élet, szórakozás, vidámság. Gondoljanak mások bármit is.

Hiszen: „Ha mindig mások gondolatai vezetnek, minek vannak sajátjaink?”

Medveczky Ilona meg egyszerűen korát meghazudtolóan csinos.

És nem fél megmutatni.

Szerintem nyerő, és kész.

Címkék: divat