Mit akarnak a nők egy kapcsolatban?

Az, hogy mit akarnak a nők, az az élet egyik megfejthetetlen rejtélye.

A férfiak szerint.

Pedig a nőket nem is olyan nehéz megérteni, annyira nem is bonyolult sem a gondolkodásuk, sem a viselkedésük, sem a reakcióik bizonyos szituációkban.

Persze, mindenki egy egyedi és különleges személyiség, a maga világnézetével, gondolataival és elvárásaival. Legyen az férfi, vagy nő. Általánosítani nem lehet. Vannak mégis olyan dolgok, melyek a nők, illetve a férfiak nagy többségére jellemzőek.

Tegyük félre azt a kérdést, hogy mivel lehet egy nőt meghódítani. Ez egy igen komplex dolog. És nincs rá biztos recept, hiszen nem elég, ha a másik tetszik első ránézésre, kedves, lehengerlő, udvarias, sőt még akkor sem garantált a siker, ha szinte minden részlet stimmel. Mert kell, hogy az a bizonyos kémia is működjön két ember között.

De mi van akkor, ha működik? Ha már elkezdődött valami, mégsem úgy alakulnak a dolgok, ahogy kellene? Ha a férfi úgy érzi, ő mindent jól csinál, igyekszik a legjobbat kihozni magából, a kapcsolat mégsem felhőtlen. A nő elégedetlennek tűnik, egyre gyakoribbak a viták.

Mire vágynak hát a nők egy kapcsolatban?

Egyező célok

negyvenlettem_nok1.jpg

A kapcsolatok elején az egyik legfontosabb tényező a nők számára, hogy tudják: a céljaik azonosak leendő párjukéval. Mindenkinek megvannak az elképzelései, tervei, mit is szeretnének a másiktól, mit várnak a jövőtől, vagy éppen mi az, amit nem szeretnének semmiképp sem. Hosszabb távú, komoly kapcsolatot vagy kötöttségek nélküli, lazább viszonyt? Házasságot, gyereket?

Uraim, a kérdést komolyan kell venni! Aki nem szeretne házasságot vagy gyereket, vagy épp ellenkezőleg, ezek szerepelnek tervei közt az első helyen, mindenképpen mondja el az igazat!

Sok vitát szül a későbbiekben, vagy akár a kapcsolat végét is jelentheti, ha a nő úgy érzi, csak az idejét vesztegeti, mert a célok mégsem egyeznek.

Ha azt mondják, amit megfelelő válasznak hisznek az elején, nem az igazat, gondolván, majd megváltozik a nő hozzáállása, akkor tévednek! Ha változtat is egy nő az elképzelésén, úgymond a férfi kedvéért, azt nem felejti el sosem. A tüske ott marad, és bármikor felszínre kerülhet!

A beszélgetések kellenek

negyvenlettem_nok05.jpg

Igen, a nők tényleg szeretnek beszélni. Magukról, az érzéseikről, mindenről.

A kapcsolat egyik legfontosabb tényezője, hogy párjuk ebben partner legyen. De semmi pánik! Nem minden beszélgetés szól egy probléma megoldásáról. Nem az legfőbb cél, hogy a férfi megtalálja bármire is a tökéletes megoldást. A lényeg az odafigyelés és a meghallgatás. Az igazi társnak ki lehet önteni a szívünket, elmondhatjuk a bánatunkat, örömünket, dicsérhetünk vagy szidhatunk bárkit, bármit. Ez már önmagában is elég. Ha egy nő segítséget, megoldást vagy véleményt szeretne hallani, akkor azt kérni fogja.

Tudniuk kell, hogy ők a legfontosabbak

negyvenlettem_nok2_1.png

És ez egy nagyon fontos pont!

A nők valahogy így éreznek: „Nem mindegy, hogy valaki TÉGED akar, vagy csak beéri veled!”

Mint ahogy a férfiakban kódolva van az ősi vadászösztön, úgy a nőkben a férfiak csábításának ösztöne él. Nekik szükségük van arra, hogy érezzék, a férfit sikerült meghódítaniuk, elvarázsolniuk, és a férfi csak őt, az egyetlen nőt szeretné! Mindegy, hogy a világ tele van szebb, jobb, okosabb nőkkel, a férfinek mégis ő a tökéletes, az egyetlen! Igen, fontos, hogy a férfi kimutassa, hogy valóban teljesen „oda van” a nőért és nem csak egy „ha együtt vagyunk úgy is jó, ha nem úgyis” dologról van szó.

Mondják el, mennyire várják, hogy együtt lehessenek! Napközben is adják jelét, hogy rá gondolnak! Találkozáskor pedig dicsérjék meg a külsejét (hiszen néha igen hosszú idejű töprengés, ruha választás és smink készítés árán olyan szép egy nő, amilyen)!

„Ha nem őt akarnám, nem lennék vele! Minek bizonygassam folyton, hogy csak őt akarom?”- kérdezhetik a férfiak.

„Mert ha egy férfi nem nyújtja az érzést, hogy különleges, a legjobb vagyok neki, akkor hagyom a fenébe. Keresek olyat, aki értékel!”- a válasz erre a nőktől.

Együtt nevetni muszáj

negyvenlettem_nok3_1.jpg

Egy férfi, akinek jó a társaságában lenni, mert vidám, jókedvű és remek humora van, általában sikeres a nőknél. Még akkor is, ha nem Adonisz testű, nincs drága autója, és még csak nem is modell kinézetű.

A nők egyszerűen szeretik, ha egy férfi pozitív gondolkodású és jókat lehet vele nevetni.

Sőt, nem csak szeretik, de igénylik is! Egy teljesen negatív, borúlátó, szomorkás pasi társaságát ki tudná hosszú távon élvezni?

Kérdezzék a véleményét

negyvenlettem_nok4_1.jpg

A férfiak szeretik maguk megoldani az összes felmerülő problémájukat, nem szívesen kérdezgetik a nőket, hogy mire mi lenne a legjobb megoldás. Hiszen a férfi, mégis csak férfi! Ő az erősebb, az eszes, a találékony.

Pedig nem is rossz ötlet!

A nők igazán kreatívak és ötletesek tudnak lenni. Mindamellett értékelik, ha kíváncsiak a véleményükre!

 

 

Mivel mindenki egyedi és különleges, így tökéletes, hiánytalan és mindenkire illő listát képtelenség lenne készíteni. Fenti pontok azonban a nők nagy részére igazak.

Valóban, a szex kimaradt. Nem véletlenül, hiszen azt mindenki tudja, hogy jól működő kapcsolat jól működő szex nélkül nem létezik.

Hűség? Bizalom és egymás iránti tisztelet nélkül sem lehet komoly  kapcsolatról beszélni!

Igen, a pénz is kimaradt. Az sem véletlenül. Vannak ugyan kivételek, de a nők nagy része nem a pénzt tartja a legfontosabbnak! (Most nagyjából meg tudom saccolni, hány férfi gondolja itt, hogy el vagyok tévedve, mert „dehogynem!”) Valójában tudják a nők, hogy a pénz önmagában nem elég ahhoz, hogy a kapcsolat működőképes legyen. De kell, hogy a férfi bizonyos szinten megálljon a lábán, ez kétségtelen.  És ebből a tényből fakad egy újabb megállapítás:

A nőknek fontos, hogy legyen miért felnézniük a férfire.

Bármennyire is törekszik a világ az egyenlőségre, a férfi mindig férfi marad, a nők pedig szeretnek nők maradni. A kapcsolataikban legalábbis biztosan!

 

 

 

Címkék: párkapcsolat