5 dolog, amitől igazán vonzóak a 40 feletti férfiak

40_lettem.jpg

 

Nem, nem egy jól megválasztott öltönyről, óráról vagy hajviseletről lesz szó.

Különleges, belső értékekről.

Vannak nők, akik a fiatalabb pasikat kedvelik, és vannak, akik az idősebbeket.  Ott van például Madonna, aki a hatvanhoz közeledve is a nála sokkal fiatalabb korosztályban keresgél. És talál. Hogy mivel és hogyan kelti fel eme ifjak érdeklődését, az már más lapra tartozik.

Sok 30 feletti nőnek azonban az a meggyőződése, hogy az érettebb férfiak igenis vonzóbbak fiatalabb társaiknál. Természetesen itt sem lehet általánosítani, hogy pontosan miért és milyen korosztályú pasikat nevezünk „érettebb”-nek. Ez sok mindentől függ. Azzal azonban a legtöbben egyetértenek, hogy a középkorú férfiak sokkal magabiztosabbak és megfontoltabbak.

Érett, magabiztos, tapasztalt? Karizmatikus és biztos anyagi háttere van? Mi az, ami valóban vonzóvá tesz egy negyvenes, sőt akár egy ötvenes férfit a nők szemében?

  1. Nincs megfelelési kényszerük

A legtöbb középkorú férfi már túl van azon, hogy megpróbáljon olyan lenni, amilyennek a nők szeretnék látni. Ők már olyanok, amilyenek maguk szeretnének lenni.  Aztán ez vagy jó a nőnek, vagy nem. Van kellő magabiztosságuk, felfedezték saját egyéniségüket és ettől egészen más a kisugárzásuk is.

  1. Az életközépi krízis jó hatása

A harmincas éveik végén, negyvenes éveik elején legtöbben elérkeznek ahhoz a ponthoz, ahol kritikusan elemzik addigi életüket. A munkában elért eredményeiket, a magánéletüket, a megvalósított és el nem ért céljaikat. Realizálják, hogy fizikálisan is megváltoztak. Az a férfi, aki ezen, az úgynevezett „Midlife crisis”-en probléma nélkül, egészségesen túljut, feldolgozza a változásokat, értékeli a sikereit, az sokkal nyugodtabb, érettebb, megértőbb emberré válik általa.

  1. Szex

Hogy is mondta Madonna?: „ A fiatal pasiknak fogalmuk sincs, mit csinálnak, de azt legalább egy egész éjszakán át képesek csinálni”.  Nos, a negyven feletti férfiak már nem csinálják egy egész éjszakán át, ellenben ők pontosan tudják, mit csinálnak. Minőség a mennyiséggel szemben. A negyven felettiek az élet szinte minden területén tapasztaltabbak.

  1. Értékelik a nőket

A negyvenes, ötvenes férfiak a nőkhöz is teljesen másképp állnak, mint fiatalabb társaik. A fiatalok élvezik az életet és örülnek, hogy van barátnőjük. Ezzel szemben az idősebb férfiak inkább a nővel együtt élvezik az életet. Nekik már nem a buli, a haverokkal való időtöltés a legfontosabb. Képesek figyelni a nőkre, a kapcsolataik fontosabbak számukra, és komolyabban is veszik azokat. Igaz, sokkal jobban át is gondolják, kit választanak maguk mellé társnak.

  1. Sokkal több van bennük

Egy negyvenes férfi már kész érdekes beszélgetéseket folytatni komolyabb dolgokról is. Számára már nem a laza szórakozás, éjszakázás és nem kizárólag a szex áll a középpontban. Ez utóbbit természetesen fontosnak tartják, de már nem csak e köré építik a kapcsolataikat. Nagyobb hangsúlyt fektetnek a nők személyiségére, fontos a közös érdeklődés és a humor. Képesek bármilyen témához hozzászólni és még véleményük is van.

 

A felsorolás természetesen nem teljes. Mindenkinek más és más dolog a vonzó, más dolgok fontosak egy férfi megítélésében.

Fenti pontok nem is lehetnek mindenkire érvényesek, hiszen vannak férfiak, akik számára épp ekkor válik fontossá a szórakozás és kevésbé, vagy teljesen lényegtelenné a nők belső értékei. Viszont növekszik a kalandok és a szexre korlátozódó kapcsolatok iránti vágyuk.

 Ez azonban már egy teljesen más téma.

 

Címkék: párkapcsolat